Jazz a la Palla – Jaç a la palla

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El Jazz a la Palla és una iniciativa nascuda l’any 2002 per incorporar nous repertoris  a La Guàrdia Pilosa. Aquest festival es fa el primer cap de setmana d’agost. Amb l’excusa del final de la collita i amb la col·laboració dels pagesos de la zona, es munta un festival amb l’escenari de palla.

Sota el paraigües del Jazz a la Palla es procura portar grups de jazz o que, propers al jazz, fan propostes musicals en les que es fusionen altres estils i sonoritats.

Darrerament el festival amplia el ventall de música i apostant també per grups que fan propostes d’una música més independent, on les arrels i les estètiques poden ser molt variades. Un cop s’ha complert un primer període de 10 anys, en l’edició del 2012,   justament recollint aquest canvi en la programació, el festival canvia de nom i passa a anomenar-se JAÇ a la Palla.

Al llarg dels anys han passat per els escenaris de palla de la plaça de La Guàrdia Pilosa una gran quantitat de músics i grups que podeu veure a les pàgines de les diferents edicions.